September 22 2016 0comment

Tigla metalica-Toate la timpul lor.

Acum 7 ani, mai precis in martie 2009, am ofertat pentru acoperisul unui restaurant, alaturi de alti 37 de ofertanti. Dupa o saptamana, 12 oferte au fost dublate, ceea ce a insemnat un total de 49 de oferte. Dupa alte cateva zile, ofertele au ajuns la aproape 60, asta datorita faptului ca era luna martie, inceput de sezon al lucrarilor, si, datorita localizarii proiectului, cu potential urias de reclama. Cu greu, am reusit sa castig acea licitatie si m-am apucat de lucru fara sa stiu, in acel moment, cate antipatii am generat. Concurenta a considerat necesar sa-mi trimita pe cap atat ITM-ul cat si Garda Financiara, iar unii producatori de tigla metalica au avut pe ordinea de zi a sedintelor eliminarea Saar din piata, prin orice mijloc.

Mai mult, am pierdut ca prieten un coleg din domeniu, pentru motivul ca a ofertat si el inaintea mea, iar eu nu m-am comportat prieteneste si am ofertat peste el. Pe tot timpul lucrarii, am incercat sa profit de buna pozitie a cladirii si sa afisez bannere cu producatorul tiglei folosite, sa surprind fotografic cat mai multe momente din timpul montajului, pentru a le putea folosi ulterior ca reclama, acesta fiind pana la urma motivul pentru care m-am luptat atat. Acestea au fost posibile doar cu acceptul proprietarei restaurantului, evident, in urma unui discount. Am finalizat proiectul pe minus, din punct de vedere financiar, avand in vedere amenzile inevitabile in urma controalelor si discount-urile pentru reclama, dar cu o bogata galerie foto, foarte utila pentru portofoliul de lucrari.

Timp de 7 ani, am folosit cu mandrie aceste poze ca reclama, in portofoliul de lucrari Saar-tigla metalica Wetterbest, pe cele doua site-uri ale Saar, dar, de fiecare data de cate ori vedeam o poza cu acea lucrare, aveam un sentiment de nemultumire. Asta pana astazi, cand am primit din partea producatorului tiglei folosite, cererea de a folosi poze cu acel acoperis, pe site-ul lui, in sectiunea “Portofoliu-LUCRARI REPREZENTATIVE WETTERBEST”.

Concluzia: Niciodata nu e prea tarziu ca munca ta sa fie apreciata.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,