November 15 2016 0comment

Wetterbest-Noutati

Oțelul colofer® robust – Voestalpine

Mai mult decât rezistent

Sistemele de drenaj pentru acoperiș sunt o parte esențială a oricărei clădiri, și, astfel, un element de design cu o funcție importantă. Prin urmare, acestea trebuie să aibă atât o performanță ridicată, cât și un aspect deosebit. De aceea, începând cu luna septembrie 2016, Depaco a introdus în portofoliul materiei prime oțelul de origine austriacă, colofer® robust, de la producătorul Voestalpine.

Producătorul oferă 15 ani garanţie automată pentru acest produs, până la o altitudine de 2.100 de metri.

Mai mult decât extrem de rezistent la zgârieturi

Datorită structurii sale de suprafață inovatoare și în ciuda grosimii stratului de vopsea de doar 25 microni, colofer® robuste convinge printr-o rezistență mult mai mare la zgâriere decât produsele comparabile și protejează sistemul de drenaj împotriva deteriorărilor mecanice ce pot apărea în timpul asamblării și utilizării.

Voestalpine folosește doar produse de top de la cei mai buni producători de vopsea, motiv pentru care sunt capabili să garanteze cea mai înaltă clasă de rezistență la UV (RUV 4) pentru culorile selectate. Ca rezultat al cercetării și dezvoltării extensive, acest produs combină proprietăți de procesare și formare excelente fără a compromite aspectul și utilitatea.

Mai mult decât compatibil cu mediul înconjurător – Pionierul-Eco

Oțelul colofer® este un adevărat pionier în ceea ce privește protecția mediului și a sănătății și siguranței angajaților. Încă din 1998, Voestalpine a dezvoltat o metodă compatibilă cu mediul înconjurător pentru producerea oțelului colofer® prin eliminarea completă a cromului și cromaților din proces, fără a compromite performanța excelentă a produsului și durata perioadelor de garanție.

schita-voestalpine-romana

Membrana Dripstop

Wetterbest® vă oferă, începând cu luna iulie 2016, membrana specială autoadezivă Dripstop, care se lipeşte pe suprafaţa metalică interioară a tablei cutate în timpul profilării automatizate a acestora, înlocuind utilizarea formulei clasice de membrană permeabilă la vapori.

Membrana Dripstop reprezintă o modalitate economică de a rezolva problema condensului în interiorul clădirilor cu acoperiş neizolat termic prevenind picurarea apei către interiorul clădirii, extinzând durata de viaţă a învelitorilor metalice, mărind izolaţia acustică şi reducând zgomotul de ploaie.

Dripstop are o mare capacitate de stocare a apei care poate rezulta ca urmare a fenomenului de condensare. Prin folosirea membranei Dripstop se elimină apariţia celui mai întâlnit efect al condensării de la interiorul clădirilor şi anume, igrasia.

Membrana Dripstop poate fi spălată cu jet de apă şi are o foarte bună rezistenţă la bacterii.

Poate fi folosită la acoperişurile metalice ale caselor rezidenţiale, depozite, hale de producţie, depozite, grajduri, garaje, silozuri pentru cereale, săli de sport, stadioane, ferme zootehnice, etc.

dripstop-house-300x178

Granite® Storm

Noul material din portofoliul Wetterbest®, tabla din oţel Granite® Storm, are o durabilitate extinsă, cu un aspect mat şi o plasticitate excepţională, fiind o soluţie inedită pentru învelirea acoperişurilor.

Calitatea de neegalat a acestui material este dată de combinaţia dintre stratul de vopsea organică de 50 μm, flexibil, dar gros, şi substratul de oţel, cu o cantitate de zinc de 275 gr/mp. De asemena, are o durată de viaţă lungă şi o garanţie pana la 35 de ani la exfoliere si coroziune.

Granite® Storm face parte din gama Nature a producătorului ArcelorMittal. Toate produsele din gama Nature sunt acoperite de o vopsea ce nu conţine metale grele sau crom – substanțe care prezintă motive de îngrijorare deosebită, având un grad înalt de toxicitate. În plus, Granite® Storm beneficiază de un oţel reciclabil.

Alt atu al acestui material este rezistența înaltă la razele UV, la coroziune și la exfoliere.

ral_70242ral_80142ral_80042

 

 

Photo courtesy of ArcelorMittal

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,