February 15 2018 0comment

#acoperis #tiglametalica – 6 pasi de urmat pentru constructia unui acoperis de calitate. – Pasul 1.

 

    De-a lungul timpului, de cand ma ocup cu acoperisurile, am fost pus in situatia de a convinge potentialii clienti ca ofertele pe care le au sunt total nepotrivite pentru proiectul lor, ba mai mult unele sunt adevarate tepe. Si pentru ca aproape de fiecare data argumentele au fost aceleasi, m-am hotarat sa public un mic ghid format din 6 pasi de urmat pentru cei care vor sa-si construiasca un acoperis durabil si de calitate.De obicei, descoperi ca exista o sumedenie de firme sau meseriasi care se lauda ca sunt cei mai buni in acoperisuri. Primul pas e sa nu-i crezi pe cuvant. Exista cateva lucuri simple pe care le poti face chiar tu pentru a alcatui un “top”, iar pe baza acestuia sa alegi ulterior cu cine sa colaborezi. Importanta criteriilor propuse nu este neaparat cea in care sunt prezentate mai jos, iar ponderea fiecaruia in “clasamentul final” este relativa de la caz la caz. Asadar:

Pasul 1: Informeaza-te !

      • Pentru a putea lua decizia care ti se potriveste, afla mai intai ce produse sunt pe piata, alege doua sau trei brand-uri de tigla metalica si incearca sa afli cat mai multe date tehnice despre ele. Aceste date te vor ajuta mai tarziu in identificarea capcanelor aflate in majoritatea ofertelor si vei stii ce sa ceri. Dupa ce te-ai hotarat, cere oferte la doua produse, pentru a putea face comparatie, si nu la mai multe, pentru ca te vor ameti si, mai mult ca sigur, pentru a scapa de corvoada, o s-o alegi pe cea mai proasta.
    • Cere ofertele sub forma de deviz detaliat, care sa cuprinda produse cu preturi, cantitati, suprafata, contravaloare montaj, termene de livrare, termene de executie si compara-le in primul rand ca si cantitati si, dupa aceea, ca pret.

Apasa aici si cere-ne o parere!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,