February 14 2018 0comment

#acoperis #tiglametalica – 6 pasi de urmat pentru constructia unui acoperis de calitate. – Pasul 2

Pasul 2: Nu cere oferta de la producatori!

      Contrar parerilor, pretul de fabrica pentru persoane fizice nu este cel mai mic (desi preturile joaca un rol tot mai important in zilele noastre, evita sa acorzi importanta absoluta acestui criteriu, bugetarii il au la baza licitatiilor lor si vedem cu totii calitatea lucrarilor) si, pe de alta parte, conform contractelor de distributie, fabricile nu ar trebui sa vanda catre persoane fizice, ci sa le directioneze cererile catre distribuitori. Distribuitorii acreditati au discount-uri si preturi dedicate si pot, in cazul unor negocieri directe, sa scada pretul sub cel cu care poti achizitiona sistemul de la fabrica.
      Atunci cand ceri o oferta de la producator, vei intra pe mana unui agent care, in incercarea de a-si rotunji venitul, iti va vinde marfa fara montaj si iti va recomanda “prieteneste” o echipa de montaj la “negru” din partea careia va incasa un comision, fara ca fabrica sa stie de asta si fara a te informa ca garantia materialului este valabila (numai in baza unei facturi fiscale) doar cu montaj executat de catre o firma agreata de catre producator. Astfel, daca ai probleme cu acoperisul, vei afla cu stupoare ca, pentru o asa-zisa economie de 200, 300 de euro, ai fost pagubit de intreaga contravaloare a acestuia, pentru ca nici de montatori nu mai dai si nici fabrica nu iti mai acorda garantia.

    Apasa aici si cere-ne o parere!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,