March 29 2019 0comment

Reteta unei tepe in foi de tigla metalica si montaj.

Teapa romaneasca la curte, invelita in foi de tigla si montaj.

Ingrediente:

– ideea de a acoperi casa cu tigla metalica la negru: 1buc
– bani in banca: 2000-6000 EURO
– bun prieten: 1 buc
– echipa “meseriasi”, de preferat purtatori de mustati stufoase: 1, 2 buc
– naivitate: cat cuprinde
– smecherie: cat considerati
– prostie: cat sa se confunde cu inteligenta
– whisky: 3, 4 sticle
– aulin: 2-3 comprimate
– distonocalm: 1 cutie
– bat, bata sau par: 1 buc
– uluca gard: 1 -2, dupa necesitate
– politist: 1 buc

1. Pentru inceput, se dospeste ideea de a acoperi casa cu tigla metalica prin metoda romaneasca, la negru, fara acte si chiar de furat, daca se poate , timp in care se contacteaza echipa de “meseriasi”, evident, recomandata de un bun prieten si se stabileste urgent o intalnire. Nu se verifica sub nici o forma provenienta si portofoliul acesteia, pentru ca se poate strica intreaga compozitie.

2. Dupa o scurta analiza a planului de acoperis cu “nenii” (daca nu rezistati tentatiei, puteti sa o faceti si la fata locului, in santier), se accepta cu naivitate oferta verbala si se stabileste o noua intalnire pentru plata avansului, nu pentru inceperea lucrarii. Fiind o oportunitate datorita pretului mic, avansul trebuie sa fie cat mai mare si dat fara emotii, ca doar ati primit asigurarea: “Haidi bre ca sintem oameni seriosi, sa moara mama!”. Acesta trebuie platit intr-un loc racoros si ferit, pentru a se crea impresia ca faceti o mare smecherie si, atentie!, nu e momentul sa va razganditi si sa cereti vreun act, factura sau chitanta, pentru ca e posibil sa stricati atat compozitia, cat si pozitia fireasca a dintilor dumneavoastra. Se stabileste scurt, ca un simplu detaliu, data livrarii tiglei metalice si a montajului acesteia. Se lasa in continuare la dospit ideea ca sunteti un descurcaret, stropindu-se din cand in cand cu putin whisky, pana la data stabilita pentru livrare si montaj tigla metalica.

3. Dupa o luna, doua de intarziere de la data stabilita pentru livrare si montaj, dupa sutele de telefoane date “nenilor” fara raspuns si, mai nou, dupa anuntul sec al celor din reteaua telefonica ”numarul apelat nu este alocat”, apare prima mare migrena, moment in care se foloseste Aulin-ul. Dupa adaugarea acestuia, se contacteaza bunul prieten care, intamplator, mai are un numar de telefon al meseriasilor, numar la care acestia in sfarsit raspund si va asigura ca a doua zi problema dumneavoastra va fi rezolvata. Se mai adauga 300-400 ml whisky.

4. A doua zi, in santier, unde stati cu ochii beliti pe poarta de 6-7 ore, primiti un telefon de la “meseriasi”, care se scuza plini de obedienta, ca au ramas in pana cu masina si nu mai pot ajunge, jurandu-se pe mama si copiii lor ca vor ajunge in urmatoarea zi, la prima ora. Pentru a evita lesinul, se adauga al doilea Aulin.

5 Intalnirea din dimineata urmatoare are efectul unei cutii de Aulin, datorita punctualitatii meseriasilor, vervei si organizarii ravasitoare cu care acestia arunca in curtea casei cele 6-7 accesorii de tigla metalica, culmea, acestea avand culoarea mult visata. Se asista cu uluire la montajul extrem de rapid (in cateva cuie, vezi fig. 1, 2, 3) al acestora pe casa, dupa care se incearca contracararea atacului verbal al “meseriasilor”, care vor un nou avans pentru tigla metalica, cel achitat nemaifiind indeajuns, datorita majorarii pretului in timpul trecut de la plata acestuia.

6. Se pune mana pe un bat, la intamplare, si se face pe smecherul in fata echipei de “neni” dezlantuite. Ochii galbeni-bulbucati si venele umflate din capetele meseriasilor pot fi observate cu ochiul liber, semn ca totul e in grafic. In acest moment, se adauga cea de-a doua echipa de meseriasi, aparuta de niciunde, fara a se pierde din vedere faptul ca acesti “neni” nu au scule pentru montajul tiglei metalice, ci pentru montajul unor argumente vinete, pe corpul dvs.

7. In acest moment, se lasa batul din mana si se apuca sanatos una uluca, din putinul gard ramas vertical in urma trecerii hotarate a “montatorilor” de tigla metalica, cu scopul de a va folosi drept sprijin in timp ce incasati “argumentele” platii unui nou avans. Atentie, nu miscati uluca, se poate interpreta ca o noua smecherie si “argumentele” se pot invartosa! Un indicator vizual ca totul decurge normal si ca ati stat destul la framantat, este tocmai faptul ca nu mai vedeti nimic. Este momentul sa adaugati politistul la aceasta compozitie, cu ajutorul telefonului mobil, daca reusiti sa-l gasiti.

8. La circa 1-2 ore de la efectuarea apelului telefonic si aproximativ 1 ora de la plecarea “montatorilor” catre o alta lucrare (timp in care s-au adaugat 4-5 pastile de Distonocalm aflate la indemana in buzunar de cateva saptamani), incep sa apara crustele “argumentelor”, dovada ca au fost destul de bine framantate. Tot cam atunci trebuie sa apara si politistul, care, din cauza lipsei dovezilor (factura, chitanta sau contract), nu poate decat sa constate cat de smecher ati fost si, eventual, sa va ajute sa dati drumul ulucii din mana si sa  intrati in casa.

9. In casa, se recomanda manevrarea corpului dumneavoastra cu grija, intrucat este destul de moale in urma argumentarii si trebuie manipulat cu atentie pana in pat, unde se adauga 1 Aulin, 1-2 Distonocalm si se pastreaza invelit in prosop, pana a doua zi. Gemete dupa gust.

10. A doua sau a treia zi, cand vederea revine, se cauta pe internet o firma autorizata in comercializarea si montajul tiglei metalice (in cazul de fata, SaaR  S.R.L.), se verifica firma, se incheie contractul cu aceasta in urma devizului intocmit pe baza masuratorilor din santier si, in urmatoarele 4 zile, se finalizeaza lucrarea (vezi fig. 4, 5, 6).

11. Preparatul se serveste insotit de factura, chitanta si certificat de garantie al montajului pentru urmatorii 5 ani.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,