May 22 2019 0comment

Scapă de stres cu folia anticondens.

Stresul este o problemă cu care ne confruntăm zillnic. Studiile recente au arată că 75% dintre români sunt stresați din cauza serviciului, iar 80% dintre aceștia acuză și simptome cauzate de aceste stări, precum oboseală excesivă și îndelungată, probleme cu somnul și migrene. Nu-i așa că nu vrei ca acoperișul casei să reprezinte încă un factor de stres în viața ta? Atunci scapă de stres cu folia anticondens!

Folia anticondens este fabricată astfel încât fața care se montează spre astereală este permeabilă la vapori, iar cealaltă față montată spre exterior este impermeabilă, împiedicând întoarcerea umidității în structura materialelor de sub folie. Vaporii care se degajă prin folia de difuzie se pot evacua prin zona superioară a acoperișului, pe timpul verii sau în cazul în care condensează, toamna, iarna și primăvara, se pot colecta în jgheab. În același mod, apa care ajunge în mod accidental sub învelitoare din diverse cauze, cum ar fi vântul puternic sau barajele de gheață, dar și învelitoarea afectată, poate fi colectată cu ajutorul jheaburilor.

Dacă nu te asiguri că meșterul tău a utilizat sub învelitoare folia anticondens, te poți confrunta cu adevărate probleme, deoarece aceasta îndeplinește mai multe funcții.

În primul rând, folia anticondens lasă vaporii de apă să iasă, dar nu permite umezelii să pătrundă, datorită celor două părți din care este formată, ceea ce îți va oferi un plus de protecție acoperișului.

De asemenea, o folie anticondens bine montată oferă o protecție suplimentară împotriva prafului care se poate infiltra. Astfel, vei fi scutit de problemele respiratorii care pot apărea în lipsa acesteia, de la astm la diferite tipuri de alergii.

O folie anticondens protejează astereala, căpriorii și materialul termoizolant al acoperișului de eventualele infiltrații de apă care pot ajunge sub învelitoare și facilitează scurgerea acestor infiltrații către jgheaburi.

Folie anticondens BILKA

În funcție de tipul acoperișului tău, dar și de sfatul specialiștului poți alege din cele cinci tipuri de folie propuse de BILKA.

Folia BILKA 90g este o folie de acoperiș de difuzie, din categoria  economic, cu trei straturi: o membrană specială de difuzie, între două straturi de polipropilenă. Nu necesită un strat de ventilație între folie și termoizolație.

Folia BILKA 120g este o folie de difuzie sub învelitoare pentru acoperiș simplu ventilat. Se montează suspendată liber, direct pe căpriori sau pe asterială la acoperișuri cu pantă peste 25 grade, pentru sarcini termice normale.

Folia BILKA 140g și cea de 150g sunt folii de difuzie sub acoperiș moderne. Datorită capacității de permeabilitate la vapori, nu trebuie lăsat un canal de ventilație între folie și termoizolație. Astfel, nu se vor produce curenți de aer, mărindu-se eficiența termoizolației. Membrana din mijloc a foliei tristrat asigură permeabilitatea la vapori și evacuează cu success apa de pe suprafață.

Folia BILKA Soft este o folie de acoperiș tradițională, din categoria economic, pe bază de țesătura din PE, cu strat termo-reflectorizant microperforat. Se utilizează la structuri de acoperișuri dublu ventilate. Nu lasă vaporii să penetreze, de aceea trebuie asigurată suprafața de aerisire între folie și termoizolație.

Utilizarea unor produse de bună calitate și montajul corect al acestora poate face diferența între un acoperiș cu o durată de viață mai mare și unul care va avea nevoie de intervenții.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,